Noen utvalgte klienthistorier

 

Migrene

Jente 15 år.
Har hatt migrene siden åtte års alderen med opp til 4 anfall i uken. Har vært ut og inn av sykehus i fem år til  utredning og behandling.
Ingenting har  virket. Fremdeles like mye plaget med migrene. Etter første behandling med akupunktur merket hun stor forskjell. Etter 8 behandlinger var migrenen borte.  Hun har Ikke hatt anfall siden.
    

 Allergi

Mann 29 år
Har slitt med pollenallergi (bjørk, gress, burot) i 15 år. Skal til å overta en gårdsdrift med korn, gress og dyr. Må si det fra seg hvis ikke allergien går tilbake. Det første året fikk han 8 behandlinger med akupunktur
og merket en en bedring på 50 prøsent som han selv fortalte. Året etter fikk han oppfølgning med 6 behandlinger og kjente en ytterligere forbedring. Han fulgte opp behandlingen i 4 år og var tilslutt helt kvitt pollenallergien.

Gutt 15 år
Har hatt kraftig pollenallergi de siste tre årene.  Da han kom til behandling brukte han nesespray og allergitabletter daglig.  Etter andre behandling kunne han merke stor forskjell.
Etter den første runden med behandling brukte han kun en allergi tablett resten av året, og var så godt som kvitt pollenallergien. Året etter kom han tilbake for å få en oppfølging.
Siden har gutten ikke vært plaget med pollenallergi.

Smerter

Kvinne 60 år
Kom  til behandling for ryggen. Underveis ble det nevnt at hun hadde slitt med en smerte i i foten/ankelen i 40 år. Hver gang hun trådte på foten var smerten der. Jeg tilbød å prøve noen nåler i området.
Etter 2 behandlinger var smerten borte. Denne episoden ble det oppslag i avisen om, høsten 1997
.  Avisartikkel


 Øyesykdommer

Kvinne 77 år
Hun kom med problemet forkalkning på netthinnen (Macula degenerasjon).  Synet var sterkt redusert. Hun måtte ha hjelp for å komme til behandling. Hun fortalte at hele synsfeltet var bare tåke og at hun bare 
kunne se konturene av omgivelsene. Hun ble behandlet med Meta akupunktur hvor jeg benyttet 4 nåler i fingrene og 4 nåler i tærne. I tillegg fikk hun lokalpunkter rundt øynene.
 Etter den femte behandlingen kunne
hun skimte fargen på gardinene på kontoret, og hun kunne også se en ledning i taket. Etter åtte behandlinger kunne hun se trafikkskilt og følge med på fjernsyn. Den tiende behandlingen kom hun alene, hun klarte seg fint uten hjelp som hun sa.


 Infertilitet

Kvinne 38 år
Har prøvd det meste for å bli gravid. Nå gjenstod det å prøve noe nytt, akupunktur. Jeg tilbød en fase behandling på to omganger. ( Den første var en intensiv behandling på 14 dager, så vente 4 uker og nye 8 behandlinger.)
Hun ringte en uke før hun skulle komme til den andre omgangen med behandling og fortalte at hun ville avbestille. Hun var blitt gravid. :)
I klientkartoteket har jeg notert 7 tilsvarende historier med barnløshet hvor akupunktur har bidratt positivt.
Akupunktur har også en meget god effekt ved graviditetskvalme.  

 

 Tennisalbue

Mann 36 år.

Kom til behandling med smerter i begge underarmene. Diagnose; Epicondylitt - Tennisalbue. Fikk tradisjonell klassisk akupunktur;  3 behandlinger med liten progresjon. Valgte å prøve med Meta akupunktur.
Vedkommende fikk 4 nåler i fingre , 2 nåler i underarm og 4 nåler i tærne. Etter 2 behandlinger var smerten omtrent borte.

 Øresus (Tinnitus)

Kvinne 45 år.

Hun kom til behandling for sin øresus som hun fikk plutselig på Sjusjøen under Birkebeinerrennet. Da hun la seg på benken hadde øresusen plaget henne kontinuerlig en hel uke. Hun hadde oppsøkt lege uten
å få noen hjelp. Hun ble tilbudt vanndrivende tabletter, som ikke hadde noen virkning. Jeg satte et akupunkturprogram på henne med støm i to nåler. Etter ca. 15 minutter på benken uttaler hun at susen har stoppet.
Hun lå ut tiden og fikk ny time til en eventuell oppfølgning. Da hun kom tilbake til andre timen, var fremdeles øresusen borte. Siden har hun ikke vært plaget med øresus.

 Facialisparese,  lammelse av ansiktsnerven nervus facialis

Kvinne 49 år.

Hun våknet en søndagsmorgen med lammelse i høyre siden av ansiktet. I sin fortvilelse oppsøkte hun legen som ikke hadde noe å tilby av hjelp. Hun tok da kontak med Hamar Akupunktur.
Vi begynte straks med akupunkturbehandling, en kombinasjon av klassisk akupunktur og øreakupunktur. Det ble benyttet strøm på noen av nålene. Etter tre behandlinger merket hun en betydelig forbedring.
Det var allerede lettere å snakke. Det var fremdeles vanskelig å si "Biff". Etter 13 behandlinger hadde hun nådd en bedring på 90 %. Hun fikk oppfølging ett halvt år, og er i dag helt bra igjen.

 Vond og stiv nakke

Mann 57 år.

Han ringte og spurte om jeg tok i mot et nødstilfelle. Han hadde våknet med stiv nakke og hadde store smerter. Vi ble enig om at han kunne få en behandling på venterommet med Meta akupunktur.
Han fikk kun en nål i lillefingeren og en i hodet.5 timer senere var han smertefri og kvitt stivheten.


Astma / Allergi

Jente 17 år.

Har hatt astma siden åtte års alderen. Hun brukte diverse kortison preparater for å få puste. Hun fikk massasje (Back shu) kopping og akupunktur. Det ble store svarte områder øverst i ryggen på lungeområdene etter kopping.
Fargen var blåsvart  Hun ble koppet regelmessig til all farge var borte.
I tillegg fikk hun akupunktur. Lu5-Ny7  som basis. + øreakupunktur. Etter 9 behandlinger kunne hun puste normalt. Ett halvt år senere var hun fremdeles like bra.

 

 Trigeminusnevralgi
(Trigeminusnevralgi refererer til en smertetilstand i ansiktet. Hyppigheten er omkring 4-5/100 000 mennesker. Trigeminusnerven er den femte hjernenerven, hvert menneske har
en trigeminus nerve på henholdsvis høyre og venstre side. Den har med følelse i ansiktet å gjøre. Når nerven av ulike årsaker blir irritert, kan det oppstå en invalidiserende smertetilstand.)

Mann 73 år.

Hadde vært plaget med trigiminusnevralgi på høyre side i mange år. Anfallene kom plutselig, ved barbering, tygging eller bare helt tilfeldig, en 6-8 ganger i mnd. Smerten ble beskrevet som kraftige støt, knivstikk ol.
Anfallet kunne vare i flere minutter.
Legen hadde bare smertestillene medikamenter å tilby.  Han ble tilbudt klassisk akupunktur kombinert med Meta akupunktur. Etter 8 behandlinger var han stabil. Selv fortalte han at det var kun akupunktur som hadde
hjulpet ham med å holde anfallene i sjakk. Han var symtomfri i 2 år og fikk da et nytt anfall.  Igjen kom han til behandling og ble helt fin etter få behandlinger
.

 Høyt blodtrykk
Akupunktur har i mange tilfeller ved høyt blodtrykk vist seg å ha en god effekt.

Mann 69 år.

Har hatt høyt blodtrykk de siste årene 180/100). Brukt blodtrykknedsettende medisiner i perioder. Han fikk 8 behandlinger med akupuktur 2 ganger pr.uke. Siden fikk han 6 behandlinger 1 gang pr. uke.
Blodtrykket ble målt etter hver behandling. Blodtrykket forandret seg til et stabilt 140/85.

 Søvnproblem

Mann 53 år.

Han hadde slitt med et søvnproblem i flere år. Mønsteret var at han hadde for mange oppvåkningsfaser i løpet av natten, og våknet opp ca kl. 04.30 og fikk ikke sove igjen. Det ble satt et akupunkturprogram på bakgrunn av en pulsdiagnose.
To elementer i kroppen var tydelig i ubalanse og trengte å bli mer koordinert. Dette programmet ble brukt i en periode på 10 behandlinger. Allerede etter den andre behandlingen kunne han merke stor forskjell.
Søvnen ble jevn. Etter den åttende behandling kunne han fortelle at han hadde forsovet for første gang på 15 år.

 Røykavvenning

Kvinne 42 år.

Det stilles et krav ril dem som tar kontakt med klinikken og ønsker å prøve nåler for røykavvenning. De må ha et ønske om å slutte. Hvis ikke, hvis de har lyst å røyke, blir de bedt om å komme
tilbake når ønsket er der.


Denne kvinnen tok kontakt i 2005. Hun hadde røykt siden hun var 16 år. Hun hadde et inderlig ønske om å slutte. Hun hadde prøvd hypnose, og forskjellige motivasjonsboostere uten resultat.
Hun fikk et intensivprogram den første uken, klassisk akupunktur + øreakupunktur. Det ble plassert 5 permanåler i det ene øret som hun stimuleret flere ganger for dagen.
Det ble fulgt opp med akupunktur andre og tredje uken. Hun er i dag røykfri på syvende året.:)

 Kalde fingre

Kvinne 68 år.

Hun hadde vært plaget med kalde fingre i mange år. Sommer som vinter. Måtte ofte holde hendene i varmt vann flere ganger for dagen for å varme opp fingrene og få bevegelse i dem.
Da hun kom til behandling første gang var fingrene helt hvite, nærmest lysegrønne og kalde. Etter andre behandlingen forandret fargen på fingrene seg til normal hudfarge mens hun lå på benken. Dette gjentok seg
ved hver behandling. Etter ti behandlinger fortalte hun at hadde hun hadde fått det mye bedre. Fingrene var fortsatt kalde av og til,  men hun slapp å "tine" dem i varmt vann flere ganger om dagen, som hun sa.

 Menstruasjonssmerter (Primær dysmenoré.)

Kvinne 32 år.

Hadde vært plaget med sterke menstruasjonssmerter i mange år. I tillegg hadde hun sterke blødninger som kunne vare i en og halv uke.  Etter en pulsdiagnose ble det satt et program som ble brukt over 10 behandlinger.
Den neste menstruasjonen kom uten smerter, og blødningen ble normalisert. 3 mnd senere var tilstanden fremdeles like bra. 

 

Benhinnebetennelse

Jente 16 år.

Hun hadde hatt smerter i leggen i lengre tid. Diagnosen hos lege var benhinnebetennelse. Hun hadde pådratt seg dette problemet under håndballspill og mye trening. Hun hadde fulgt legens råd og trappet ned på trening
og holdt foten mye i ro.  Likevel var smertene der, det slapp ikke taket.  Etter seks runder med akupunktur var smertene borte. Hun fikk oppfølgning i en mnd tid og ble helt kvitt smertene.

 Tap av Luktesans

Mann 55 år.

Tapet av luktesansen utviklet seg over en periode på 2 år. Smaksansen hans var også blitt sterkt redusert. Han var til en øre-nese-hals spesialist som ikke fant noen fysiske årsaker til problemet.  Han tok kontakt og ville
prøve om akupunktur kunne hjelpe.  Han var nysgjerrig på å vite om jeg hadde erfaring med dette problemet fra før. Det hadde jeg hatt med et positivt utfall.  Etter fire behandlinger med en kombinasjon 
av klassisk akupunktur + meta akupunktur begynte han å sanse lukt og smak  igjen. Vi fortsatte behandlingen til han følte at lukt og smak var tilbake som før.

 Smerter i nedre del av ryggen, hoften. (Med stråling ned i høyre fot.)

Kvinne 48 år.

Et problem hun hadde slitt med i lengre tid. Hun hadde prøvd det meste, fysioterapi, kiropraktor og massasje. Hun opplevde bare en forbigående bedring, smerten kom hele tiden tilbake.
Hun ble behandlet med Bach Shu massasje, kopping og en kombinasjon av klassisk akupunktur og øreakupunktur. Musklene i høyre hofteparti var betydelig mer anspent enn på venstre side.
Jeg fikk løst opp muskulaturen i hoftepartiet ved hjelp av idrettssmassasje og punkt akupunktur. Da forsvant strålingen ned i foten som hun bemerket. Mest sannsynlig hadde hun en låsning av Piriformis, Piriformissyndromet.

Etter dette fikk hun seks behandlinger til og ble helt smertefri. 
 

Betennelse i akillessenen

Mann 42 år.

Hadde vært plaget med betennelse i akillessenen i lengre tid. Han var aktiv med sykling og jogging, og var nå  hensatt til å ta det helt med ro. Han hadde prøvd betennelsesdempende midler og fysioterapi,
men det hadde bare en midlertidig effekt. Han tok kontakt og lurte på om akupunktur kunne hjelpe ham. Jeg fortalte at jeg hadde behandler mange lignende tilfeller med et godt resultat.  Han sa ja til akupunkturbehandling
og merket bedring allerede etter første behandling.  Jeg kombinerte behandlingen med balansetape.
Etter åtte behandlinger var han helt smertefri. Jeg traff ham igjen tilfeldig på gaten ett år senere og han fortalte da at han fortsatt var helt bra. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor / Best Web Hosting